mammapappa

När Andreaz kom hem från jobb och allt så åkte vi ner på stan för att besöka familjerätten. Där skulle Andreaz erkänna sitt faderskap och vi skulle även skriva på papper för gemensam vårdnad. Andreaz  befann sig i Västerås med mig när jag blev gravid, så de va inga konstigheter där så han skrev på ;) Skulle vara ganska otippat om någon av oss var utomlands då ;)
Min kväll skulle ha spenderats med några av tjejerna, men dom fick annat för sig eller svarar inte så då skiter jag också i det och hittar på nåt annat!
Frågan är bara vad man ska hitta på, kanske åker och hyr en film eller nåt. Och big brother 24/7 är ju ganska intressant just nu när dum, ännu dummare och fullkomligt dum i huvudet är i huset (Annica, Marcello och Snippan).
Jag tycker att Hanna ska vinna, så jag tänker till och med ringa oc rösta på henne. För hon är den enda av dom alla som förtjänar att vinna :)
Nej, nu ska jag komma på nåt att äta ;)

sim ludd!

idag har min älskade hund simmat i mälaren på eget bevåg, duktiga kille <3 han är ju så rädd för vatten, så jag har haft lite terapi med han i veckan för att han ska övervinna sin rädsla. Med tålamod i några dagar så gav det med sig, efter ett tag vid strandkanten idag så tig han några steg ut och simmade. efter de så insåg han hur kul det var och gjorde om det med skräck blandad förtjusning ;) så det kommer bli mycket bad i sommar.
annars har jag, städat, lagat mat och tvättat.. imorgon är jag bil lös så det blir en plugg dag. och imorgon på eftermiddagen så ska vi till familjerätten för att andreaz ska erkänna sitt faderskap och så ska vi ju såklart ha gemensam vårdnad :)
nej fy nu ska jag sova, hör att andreaz redan snarkar. hatar när han hinner somna före mig! jag kanske får skaffa mig hörselkåpor endå ;)
natt!!

Tjej eller kille`?

I morse så tog jag med Ludde och åkte till framnäs för att bada, han är ju rädd för vatten så jag tänkte ha lite terapi med honom. Men han sprang frivilligt ut i vattnet de första han gjorde så vi åker nog dit imorgon med :)
Efter de va jag in och handlade lite grejer, och när jag ska gå hem från bilen så missar jag en "tröskel" i backen och gör ett magplask mer eller mindre rätt på asfalten. Helt panikslagen ringer jag upp till förlossningen, så fick jag komma upp på en gång så att jag kunde lugna mig själv över att bebisen mådde bra. Som tur är så ligger dom så skyddat i magen så att ett fall skulle vara extremt ovanligt att skada barnet, däremot en våldsam krock i bil skulle kunna göra skada. Men så himla skönt att dom låter en komma upp på ultraljud så att man kan käna sig lugn. Jätte bra personal som hjälpte mig, så de är vi väldigt glada för. Och bebisen mådde prima i magen och körde på som vanligt! Jag fick först ligga med lite grejer på magen så dom kollade hjärtljud och kollade om jag hade några samandragningar, men det var bara lugnt. Sen så fick jag göra ett ultraljud för säkerhetsskull, och där såg också allt jätte bra ut, så nu är vi nöjda och kan sova gott i natt <3
Läkaren som gjorde mitt ultraljud frågade om jag visste könet, jag sa att det var en pojke men att jag är lite osäker endå.. Jag har en liten känsla om att det skulle kunna vara en tjej. Så hon sa att hon kunde kolla om hon såg för man kan ju se fel, och både hon och hennes kollega tyckte att det var svårt att se riktigt.. Men om dom skulle säga något så var det nästan 50/50 men lite mer åt en tjej tyckte dom båda. Så nu är jag ju väldigt nyfiken, vem gömmer sig i min mage? Dom konstaterade att "den" hade ett kön iaf, vilken tur ;)
Men nu är det ju "bara" 9-11 veckor kvar tills vi får veta <3

Lägenhetsvisning!

Idag va vi och kollade på en 3a på skallberget, känndes väldigt bra så hoppas hoppas!!!!
Lite småsaker som jag vill göra bara, men de skulle vara så förbannat skönt om vi kunde flytta innan bebisen kommer. Blir ju tajt med tid, men med vilja så ;)
Både jag och Andreaz tyckte i alla fall om den, Ludde fick inte vara med på visningen men han blir nog glad med extra plats att röra sig på :) Efter visningen så va vi in på baby proffsen och köpe madrass till våran guldklimp i min mage :)
Ikväll är Andreaz iväg på bio med Daniel, som är min systers karl. Och nästa helg ska jag och Andreaz ut och äta och gå på bio, om min rygg pallar, annars får det bli restaurang och nåt annat på våran dejt, ska bli mysigt iaf :)
Ikväll ska jag bara ligga på soffan och glo på tv, är riktigt trött i värmen!!

Snart helg!

Igår spenderade jag min dag med Sofia och hennes lilla dotter Melodie, vi va på kajen, så åt vi glass och efter de åkte vi hem till hennes syster, så himla trevligt :) Senare så åkte jag hem till farmor, Ludde hade spenderat sin dag hos henne, så klippte jag hennes gubbe! Så åkte jag och Ludde hem och gjorde tacogratäng.
Så ska vi kolla på en lägenhet också! Hoppas vi ska kolla idag, är så nyfiken! En 3a på första våningen på skallberget. Så hoppas att vi tycker om den och att allt går som vi vill :) Kommer att bli sjukt jobbigt att flytta, men å andra sidan så behöver jag "bara" packa, för lyfta tunga grejer är inget för gravida, synd ;))
Nu ska jag plugga klart de sista av svenska b kursen. så jävla tråkigt så jag spyr! Ska bli så skönt att slippa den!!

In i vecka 30

Nu är vi inne i vecka 30 (29+1) Bebis rör på sig och armbågar mig och sparkar mig inne i magen. Ett jävla liv helt enkelt, fast det är helt underbart :) Har fått låna massa stora kläder av Nettan, såå skönt tusen tack!! Hon gjorde ju en GBP (tror jag skrev rätt) operation förra året och har gått ner massor, så då är de perfekt för min mage att få plats i hennes gamla kläder som hon krymt ur :)
"bara" 10 veckor kvar nu, längtar som FAAN så nu får tiden springa iväg <3

måååndag

Blev inte så mycket av idag mer än plugg i solen, men endå är det massor kvar! Så sjukt DRYGT! Dock så inser jag nu att min kurs snart är slut och då har jag bara två kurser kvar som är på 5 veckor var, ska bli sjukt skönt att bli av med de :) Och så är ju bebisen nästan här när kurserna är slut, och de är ju de bästa av allt :D
Även fast det är ett tag kvar så är det ju så nära! Jag har börjat plugga på mera om olika bedövningar och så har jag bestämt mig för att kolla upp hur man ska andas osv.. Jag vill vara förberedd i hopp om att "slippa" ryggmärgsbedövningen, men i stundens hetta så kommer jag säkert att ta den endå ;) Men som jag känner nu så vill jag hellst inte ha den. Men det lär ju visa sig när de är dags :)
För övrig så är min kropp numera fylld med vad man kan tro ett helt hav, man kan inte längre se vart mina fötter börjar... Och det lär ju bli värre, känner mig som en mänsklig vattenballong! Men jag ska försöka njuta av de som är kvar. Ska i alla fall bli skönt att bli av med överflödet av hormoner, vore trevligt att inte vilja döda nästan alla i min närhet ;)

SOMMAR

Underbara sol som tittar fram, när jag och Ludde va ut vid 9.30 ungefär så va det så varmt redan! Älskar det här vädret!! Jag och Ludde va ut till mamma och pappa igår, hundarna lekte medans jag och mamma solade, och jag med mina dunderpigment brände mig så klart på mina axlar och i ansiktet. Bränner mig väldigt lätt där eftersom att jag fick brännskador där när för några år sedan. Och Ludde tappade en tand igår, jag vart så himla rädd och orolig tills jag pratade med vetrinären som sa att det inte var någon fara. Tur de, så i veckan ska jag och Ludde till vetrinären för att kolla så att inga tand rester sitter kvar, lillfisen<3
Idag ska jag ut i solen igen hela dagen, dock så ska jag smörja in mig idag :) Jag och Linnea ska hem till min syster och ha hand om Lucas och sola medans syrran målar om huset. Men nu är de plugg som gäller innan de!!

.

Idag är jag i vanlig ordning seg! När man är gravid vill man hellst inte bli förkyld, MEN så klart så blev ju jag det. Känns som att jag vart täppt och förkyld sen jag blev gravid..  Magen är väldigt stor nu, tycker nog mest att den är ivägen så de ska bli spännande att se hur jag ska stå ut i sommar med all värme. Nu är jag inne i vecka 29 av "totalt" 40 veckor, plus minus 2 veckor! Drömde i natt att jag skulle föda, Andreaz va på jobbet så jag skulle möta han på förlossningen, men så glömde jag bort att ringa honom! Han hann tillslut och sen vaknade jag ;) Jag får verkligen hoppas att jag kommer ihåg att ringa han om han inte är hemma när det är dags, haha!
Ikväll ska vi hem till mamma och pappa för att umgås och äta med min familj, allas respektive, hundar och barn, ska bli så mysigt! Ludde älskar att få vara där eftersom att Hero alltid är taggad för lek, och så har han ju sina vänner hästarna i hagen som han smyger ut till ibland. Och jag tycker det är så skönt att slippa koppel när vi är på landet, dock så blir ju Ludde terroriserad av barnen, Felicia den lumske 1åringen som tycker om att klappa (lite hårdhänt så de kan bli några snytingar, haha), William, den vilda 4åringen som ibland försöker trampa på Ludde och skriker "haha jag ska köra på Ludde" med sin lilla leksaksbil, med glimten i ögat. Moa, den bossiga 5 ½ åringen som tar en näve hundgodis och säger (högljudd) "Ludde, SITT, neeej! Rulla runt, rulla runt" om och om igen, fast han gör som hon säger ;) Och så har vi Lucas den agressiva ½ åringen, som sitter på golvet öga mot öga med Ludde och gör ifrån sig konstiga ljud, som han tydligen gör när han blir arg.. Haha, underbara syskonbarn har jag ju, som Ludde trots allt detta älskar :) Ska försöka komma ihåg att fota magen också!!!

Fredag

Igår så va Linnea hos oss, vi åt så god taco gratäng som jag gjorde. Den vart typ lika god som Johnnys så vi va nöjda ;) Efter de så slängde jag ihop en tårta, eller tidigare på dagen så bakade jag sockerkaka som jag skulle ha till botten, så skärde jag upp den i tre våningar, la på hallonsylt längst ner och en våning upp gjorde jag vaniljkräm och överst grädde, jordgubbar och lite dekorations stenar. Vart också jätte gott, jag har ju bara bakat tårta en gång i mitt liv så de va svårt att veta vad som skulle va på och hur mycket :P

GOTT


Köttfärspiroger

Fyllning
500 gram köttfärs
1 stor gul lök
1 dl ketchup
1 dl grädde
salt, peppar, vitlök, buljong, sweetchilisås
smör till stekning

Innan du gör fyllningen smular du 1 pkt jäst och tillsätter 100 gram margarin och 3 dl mjölk som är upphettat till 37 grader. Salta ( 1 krm) och knäck en äggvita i smeten. Tillsätt mjöl ( ca 9-10 dl) eller till degen släppt från bunken. Låt stå och jäsa medans du gör fyllningen. Kavla ut runda plattor av degen ( 10*10 cm) och lägg fyllning på ena sidan. Vik ihop dem och platta till kanterna med en gaffel.
Låt stå och jäsa ytterligare ett par minuter.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 12-15 minuter.





Krämig Cole Slaw
3 dl riven vitkål ( rives enklast med en osthyvel)
1 riven morot ( rivjärn)
2 msk majonnäs
2 msk apelsinjuice
2-3 krm senap ( vill du ha en starkare smak använder du Nisses sötstarka senap eller fransk Dijon)
1 krm salt
½ krm svarpeppar
Denna sallad är godast om den serveras dagen efter, när den fått stå och " gotta till sig" ett tag!


Norges nationaldag!

Idag så är Andreaz ledig eftersom att det är röd dag, jag tycker att de är så skönt att han får sova ut lite för en gångs skull OCH ha han hemma hela dagen. Igår så plockade jag fram min braiga sambo sida genom att göra hemlagade piroger och coleslaw till Andreaz pch mig ;) Dom vart faktiskt riktigt goda, som tur var!
Och idag firar Andreaz mamma och bonus-pappa, Lisa och Johnny bröllopsdag så grattis till er :) Ikväll ska vi nästan alla till Tabazco för att fira dom, ska bli så kul :) Men innan de så ska jag ta och plocka fram den braiga sambon i mig idag igen ;) Så det blir lite plugg, städning, tvätta och promenad med Ludde. Nu vaknade Andreaz också helt besviken över att jag gått upp och ätit frukost utan honom, han hade visst tänkt att vi skulle äta frukost tillsammans. Jag som tänkte att jag skulle låta han få sova ut, ibland blir det knasigt helt enkelt ;) Men han ser ganske nöjd ut endå brevid mig här på soffan med sitt kaffe :)
Och nu fick jag höra att vi ska ut till tortuna och fika med Andreaz syskon Marcus, Camilla, Frederic och Heléne så vi får se hur mycket jag hinner med allt städ här hemma :) Och Ludde ska hem till mamma och pappa eftersom att han inte kan gå på toa själv medans vi är borta ;)

maaaat

Mitt goda mellanmål! Jordgubbar, kiwi och kvarg, och ett glas citron vatten.
Så himla gott, dock inte kvarg, undra om jag kanske åt den fel, måste fråga Nettan!! :P

Trött trött trött.....

Jag blir galen snart, skulle lätt kunna sova 24 timmar om dygnet nuförtiden känns det som! Men de funkar ju inte riktigt så.. Försöker att ta det lugnt men någon form av bokstav lär jag ju ha för jag har så svårt att slappna av och bara vara. Snart ska vi hem till Andreaz farmor på lite kalas för henne, sen hade jag tänkt att jag ska fixa lite hemma och laga mat :)
Tänkte också att jag ska trotsa min trötthet denna gång med en kvälls promenad med Ludde, hoppas att Linnea vill gå med mig :) Tänkte att jag skulle försöka mig på 5 km, de skulle vara skönt! Att vara gravid i 7:e månaden är så himla tugnt, börjar få lite jobbigt att andas också men de är ju inte så konstigt eftersom att alla organ blir ihop mosade under graviditeten :P Jag LÄNGTAR som bara den tills jag få hålla i våran älskade lilla kille, känns ju så långt bort och overkligt, men veckorna bara spriger på! Och idag är det 11 veckor och 6 dagar kvar tills våran kille beräknas komma (plus/minus 2 veckor). Längtar mest av allt efter att få hålla i mitt barn och pussa och krama på han och även kunna röra mig på ett annat sätt, bli lite lättare och inte ha en stor mage som står ivägen :P
Börjar inse att det faktiskt är väldigt nära nu, alla bebis saker bara står och väntar på att få bli använda, det är nu bara madrass till spjälsäng, bilbarnstolen och bärsele som fattas. Så ska jag tvätta precis allt innan också. Så vi är väldigt redo här hemma :)

MAT

Mat kan ju vara så himla gott, och så SVÅRT! Jag har haft jätte problem med våra mat listor här hemma. Men nu har jag gjort värsta planeringen för dom kommande veckornas måltider. Jag har varit så seriös att jag kollat i reccept böcker och googlat fram nyttigare reccept. Så nu ska vi prova på lite nya måltider och mellanmål hos oss :)
Mat kåt som jag är så längtar jag som fan tills nästa gång jag ska äta :P
Eftersom att min och Andreaz bil inte funkar som den ska så kommer mamma och hämtar mig vid 15.30 så ska vi åka till dollarstore och sen ica maxi på hälla för att shoppa. Min syster ska också med så det blir nästan hela familjen.  Innan vi åker så tänkte jag att jag ska hinna med att plugga lite, städa ur kylen, dammsuga, slänga på en tvätt, bädda rent i våran säng och ta ut luddeman på en liten promenad. Fan, trött är jag också.. Vill hinna med att sätta i mitt löshår och vila också, men jag får nog göra minst hälften när jag kommer hem från affären.
Ikväll är det outsiders, ett väldigt roligt och sjukt program, precis som råga Olle dokumentären så måste jag ju bara se de.. Och Andreaz ska till sthlm ikväll med jobbet och kolla på hockey så jag får helt enkelt ha min tv date själv ikväll, mer mat till mig alltså ;) Just nu ligger Ludde brevid mig i sängen och sover, han är nog trött och uttråkad. Vi sov ju hos mamma och pappa från söndag till måndag, så han har busat massor med Hero och så va jag och Ludde ut i skogen på en långpromenad. Jag tror att han fortfarande är lite trött efter de, men han blir så illa tvungen att förlja med mig ut ikväll på lång promenad endå :)
Nej, nu ska jag vila, plugga och ut med Ludd! Det får vara mina prio ett innan jag åker.

Ta tillbaks konditionen!

Jag har sagt att så fort lilleman i magen är ute så är det hård träning för mig som gäller!
Men tålamod existerar inte i min värld, så FUCK foglossning nu ska jag banne mig gå gillbergarundan som är ca 7 km.. Nu får man ju inte missförstå mig, jag ska inte börja med någon slags träning/bantning, utan helt enkelt mjukstarta det som jag ska påbörja i slutet på augusti/början av september (allt beroende på hur jag mår efter förlossningen).
Efter alla dessa gravida månader med en foglossning som flyttade in hos mig redan i vecka 14 (tror jag?) så tänker jag trotsa denna smärtan och gå endå! Det är inte min grej att vänta, så vill man vara fin så får man lida pin.

...

Klockan är 02.42 på natten. Jag har precis dushat, vart ut med Ludde och nu sitter jag på soffan med både mitt och Andreaz täcke och har bäddat in mig. Kollar på vänner, kollar datorn och dricker is-vatten med citron. Jag kan inte sova, dels för att jag har sovit hela dagen, så är Andreaz ute på krogen nu och jag fullkomligt hatar att vara själv när det är så sent, feg som jag är! Tur att jag har min fyrbente vän som har gosat in sig brevid mig och sover. Så kommer Andreaz snart hem, då går vi och lägger oss i sängen, men just nu så är soffan bra för mig och Ludde.
Har haft över Linnea ikväll, vi har ätit pizza, snackat massa skit om allt och inget. Så kom Bella förbi lite senare och alla satt med varsin telefon i vanlig ordning. Jätte trevlig och lugn kväll, precis som jag behövde!
När Andreaz är ute med sin bror och min systers kille på deras "grabbkväll" som inte va de, så tänker jag ännu mer hur mycket jag också vill ut och träffa folk, jag behöver inte dricka utan jag skulle lätt kunna gå ut nu fast jag är i 7:e månaden bara för att liksom.. Neej nu ska jag sova!!

Sparkar!

På bara någon vecka så tycker jag för det första att min mage har blivit gigantisk! Och för de andra så har bebis i magen blivit så rörlig att man kan både känna och se vart han ligger väldigt tydligt och även SE sparkarna, de tycker jag är jätte kul, speciellt eftersom att Andreaz kan vara med och se och känna :)
Min mage är väldigt fjunig, alla hormoner som gör mig till en liten apa, som tur är så är jag ju så blond så det syns inte ;) Och alla härliga bristningar som tar över min mage, men vad gör de? Jag försöker att smörja magen, men barnmorskan säger att de knappt hjälper, att det är tack vare alla hormoner och den snabba tillväxten som gör att bristningarna framträder. Men jag är inte speciellt bekymrad över detta längre, det syns mycket nu eftersom att min mage är så utsträckt, när den går ner sen och med tiden så blir ju ärren svagare. Och kan man ha finare ärr på kroppen än dom som ditt egna barn har ordnat åt dig? :)
Vikt är ju en annan "baksida" av en graviditet, som inte går att förhindra. Fast det går ju att se till att inte gå upp onödigt mycket, man ska ju absolut låta bli att tänka att man ska äta för två. För de gör du inte, och man ska absolut inte tänka att "jag ska endå bli tjock så då kan jag lika gärna äta..". Nej, man ska äta som man gjorde innan fast bättre och kanske mer eftersom att man får större aptit.
Jag hade ju tänkt innan att jag skulle ha en riktigt hurtig graviditet, men tackvare denna foglossning så kan jag knappt ta en liten promenad med Ludde utan att det börjar göra ont. Fast jag ska ta mig till badhuset så fort min dumma förkylning ger med sig så att jag kan simma. Och jag och Linnea va ju ut och gick i 1 timma och 20 minuter innan jag vart sjuk, så jag kan härda ut ibland, dock gick vi inte så fort men endå :)




89 dagar kvar tills bebis ska komma.. Vi är väl förberedda här hemma, det vi har kvar att köpa är:
*Madrass
*Tacke och kudde
*Lakan
*Blöjor
*Sköt produkter (salvor och bad grejer)
*Termometer
*Badbalja
*Skötbädd
*Bilbarnstol
*Bärsele
När vi handlat de så är vi 100% beredda ;)

90 dagar kvar till bf.

Idag är det 90 dagar kvar till bf (beräknad förlossning).
Tiden bara springer iväg och magen växer i rask takt!
Igår va jag hos bm för att mäta magen som numera drar 28 cm, alltså 5 cm tillväxt på 4 veckor.
Vi lyssnade på hjärtljuden också som lät superbra och jag fick pumpas på blod för att vi ska ha koll på vilken blodgrupp jag tillhör. Lite allmänt bebis, gravid och amnings prat, blodtryck kollade vi som var normalt, socker var också normalt och äntligen så va järn också de så nu får jag äta dubbla järntabletter varannan dag istället för varje!
Bebisen sparkar som bara den i magen och nu ser man tydligt att han sparkar, ser ut ungefär som att jag har en alien i magen utifrån när han är i farten ;)
Och igår när jag kom hem från bm så fick jag nån jävla feber attack som höll i sig hela natten och fram till lunch idag.. Så har jag en förkylning och halsont från helvettet och ont i öronen.. bara toppen bra! Meen som tur är så regna det ute så då slipper jag ha panik över att jag bara ligger inne.. Dock så blir Ludde lidande när jag är sjuk, endast korta rastningar sen är det soffhäng med matte som gäller, men han tycker nog att de är mysigt att ligga och kramas. Sen när Andreaz kommer hem så får han springa av sig lite :)
Nu ska Ludde få komma ut en snabbis och kissa sig lite, sen är det soffan som gäller igen för att återhämta mig!

PLUGG

Uppe 06.15, körde Andreaz till jobbet för att jag skulle förbi Joker och hämta ut mina böcker, men då öppnar ju fanskapet inte förns klockan 8.00.. Så jag hade en och en halv timme att döda! Jag åkte då iväg till maxi för att köpa bröd som var helt slut och passa på att kolla på något till Felicia, älskade brorsdotter som fyller 1 år imorgon. Men jag hittade inget som jag ville ge henne där. Men i alla fall, väl inne på ica maxi så inser jag ju att mitt ica samt konto kort ligger hemma i jackan, så det var bara att glatt hoppa in i bilen, åka hem och hämta grejerna och sen tillbaka.. Snark! Ja, ja jag fick mina mackor tillslut... Jag lyckades döda tiden, så jag hann med och hämta böckerna också! Så nu är väl tanken att jag ska plugga, hmm! Efter lunch, eller imorgon beroende på min kära foglossning så ska jag ut på present jakt till Felicia. Jag har dom två senaste dagarna börjat få riktigt ont i fogar, rygg och ner i benen. Så jag känner mig så himla orörlig och klumpig, hoppas på att tiden går fort tills bebisen kommer för nu är det jobbigt med magen, jätte tungt att bära.. Och saken blir ju inte bättre när man knappt kan röra sig utan att få så himla ont. Längtar tills jag kan börja träna ordenkligt och få ta en rejäl lång och snabb prommenad utan att smärtan ska sakta ner eller hindra mig helt! Men jag ska inte klaga, de är ju bara 13 veckor kvar nu <3

RSS 2.0