Philip <3

När jag orkar och får tid ska jag skriva om när Philip flyttade ut från min mage, in i våra hjärtan och vi blev en familj.
Men just nu så nöjer jag mig med att säga att jag är lyckligast i världen, min son är det absolut finaste som finns och det absolut bästa vi gjort. Jag och Andreaz är så sjukt stolta över vårat underbara barn, Philip som vi älskar så högt <3

Förlossningsdags!!

Äntligen. Vi är på förlossningen nu, jag sitter på sängen o Andreaz i sackosäcken. Jag va öppen 4cm när vi kom in kl 05.30 efter en sömnlös natt full med värkar. Jag har provat akupunktur, badat i hett vatten och nu är jag på lustgasen. Värkarna gör så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen när dom kommer, när vi kom in för 3 timmar sen kom dom var 10:e minut, nu är dom tätare men vi har ej klockat. Uppdaterar senare, ska fokusera på att andas nu!!

dag 10

Trött och ont är bara förnamnet. Nån nerv verkar ligga i kläm så typ min höft tror jag det är gör skit ont så jag knappt kan gå. Haha fy fan :P men ingen bebis än iaf....

suck

Har städat typ hela dagen.. Försöker få mitt barn att vilja komma, men den är envis som sin mamma och pappa.. Är så sjukt trött och har ont, känns som att jag ska gå av på mitten, känner mig bitter!! Nu ska jag fixa lite till i barnrummet.. Sen baka och frysa in till alla som ska hälsa på, och så fyller jag år mitt upp i allt. Vart ingen tid bokad idag för man va tydligen tvungen att boka tid för att boka tid.. Så på måndag 07.00 får jag ringa igen, om de inte händer nåt över helgen förståss!!

Dag 9

Idag är bebisen 9 dagar sen.. Fruktansvärt jobbigt att dra på det här lasset och allt som gör ont! Men senast om en vecka borde mitt barn ha flyttat ut :) gick upp strax efter Andreaz åkte till jobbet för ungefär en timma sen, så gjorde jag hallon smoothie och citron/hallon vatten, så himla gott!! Nu ska jag lägga mig igen, så skönt att bre ut mig över både min och Andreaz sida i sängen och vila lite med min goa hund. Sen så ska jag ta och ringa för att få en tid för kontroll och igångsättning. Så händer det inget innan torsdag så blir jag igångsatt då, skiter i om jag kommer ha ont som fan det kommer endå vara bästa födelsedags presenten att något äntligen händer! Och ännu bättre om jag får träffa våran lilla kotte <3

Utflykt.

 
När Andreaz kom hem från jobbet så åkte vi och lämnade Ludde hos hans pappa för att sedan åka vidare till Slagsta i E-tuna och möta upp min syster, Daniel och så barnen Moa, William och Lucas. Det vart en riktig ätar-utflykt ;) Först så åt vi på burgerking, så fick barnen vara i lekrummet efteråt en stund och leka av sig. Och dom är ju så underbara, plötsligt så rusar Moa och William till oss och ser väldigt upprörda ut och ropar:
- "Sarah, Sarah!! Du måste komma! Kom nu!! Hunden har något runt halsen, vi måste ta bort den, Sarah kom!!"
Jag vart ju väldigt fundersam och följde ju såklart med till lekrummet för att titta ut genom fönstret där det satt två hundar utanför, en av hundarna hade en tratt runt halsen som man får hos vetrinären. Det är ju såklart att i barnens ögon såg det ju säkert farligt ut för hunden och så ville dom hjälpa den att få bort tratten, söta ungar som vart så bekymmrade över detta :)
Sen så åkte vi vidare till slagsta för att äta glass, så himla gott!! Och efteråt så gav jag William (4år) pengar, en tia och en tjuga så att han kunde springa och köpa en dricka till mig, så följde min syster efter och hörde hur han sa till tjejen i kassan:
- "Jag behöver en dricka!"
Sen så kommer han och Moa springandes mot oss och ropar för fulla muggar:
- "Vi köpte en dricka"
Och så gav William drickan till mig och tian som vart över och sa:
-"Hon ville inte ha den här, bara lappen"
I hans värld så är det helt makalöst hur man kan ta en tråkig tjugolapp när man hade kunnat ta en guldtia.
Jag kan ju bara konstatera att jag har världens härligase syskonbarn :)
Min goda daimglass! 

Enivsa unge!

Fortfarande ingen bebis.. Har nu gått över 8 dagar!! Nu är jag trött trött trött på detta, men det är bara gilla läget.. Får fördriva tiden med att fixa bebisrummet. Ska nog ringa pappa och fråga om han vill handla med mig, orkar inte köra bil med mina korta ben och stora magen, den tar i ratten nu :P

Dagens

Haft en jätte bra dag idag med besök av två av mina fina vänner, bella och linnea. Alltid så kul att ses :) sen har jag inte gjort så mycket som jag tänkt, men tvätt och disk är fixad, resten tar jag tag i imorgon! Måste ju fylla ut mina dagar när jag väntar otåligt... :P har värsta förvärkar/värkar/samandragningar, ja ont gör det och ondare ska det göra. Har haft de hela dagen mer eller mindre och nu är det mer, får se om det är bebisen som vill ut eller om det är falskt alarm.. Jag hoppas på att det är början på nåt men det återstår att se :) ska försöka sova lite nu och hoppas på att vakna av rejäla värkar så vi får träffa den lilla!! :) godnatt.

varma mackor med tonfisk!

Lagade en sjukt god lunch! Gick super snabbt och enkelt att göra! :)

Värm ugnen på ca 225 grader.

2 ägg
1 burk tonfisk i vatten
1 halv rödlök
1 msk majonäs
Ca 1dl creméfresch
4 st grovt bröd, liknande formfranska
Ost, salt och peppar

Vispa ihop majonäs, ägg, creméfresch.
Ha i tonfisk och den hackade löken.
Lägg bröden på en plåt och bre på smeten, ha över salt och peppar, sen osten.
In i ugnen 10-15 min.
Och gör npn god sallad till och citronvatten.
Kanon till lunch eller mellis :-)

dag 7

Tungt och jobbigt, en hel vecka över tiden!! Men jag har räknat med att gå över så jag är endå inställd på detta. Andreaz och Malin har sagt att dom tror bebisen kommer idag, trodde aldrig att jag skulle säga det med jag hoppas dom har rätt!! ;) idag ska Linnea och Bella komma förbi, ska höra av mig till resten av ligan och se om dom också vill titta förbi. Annars så ska jag fortsätta rensa hemma idag, skönt att få ordning och reda i alla skåp innan liten kommer! Så ska jag ta hand om lite tvätt, om jag orkar ska jag baka och det bästa av allt: varma mackor med tonfisk till lunch ;)

6 månader

Vi innsåg idag att vi vart förlovade i ett halvår idag (tisd). Tiden har bara sprungit förbi! Vad det gäller oss två så har vi ungefär rusat på med allt, men varför vänta när man vet att det är så rätt. Längtar tills jag kan ha min andreaz-ring igen, tack vare graviditetens svullo fingrar så har ringen legat i smyckelådan ett bra tag. Men Andreaz har burit sin Sarah-ring helatiden :). Nu ligger vi i sängen, A sover som en stock! Ludde har goat in sig vid mina fötter och bebisen har någon form av karate träning i min mage. A har vart hos min syster ikväll och hjälp Daniel med bilen. Tanken var att jag skulle vila då för jag var döttött, men då började jag rensa! Först en tvätt, sen städskåpet i köket, stora garderoben fixade jag hyllor till och sorteradr. Gjorde iordning och sorterade alla miljontals papper också och la i pärmar. Tillslut blev det bra, men jag tänkte nog fortsätta imorgon. BB väskan är nu nästan klar, har packat kläder till bebis, mig och A. Och gosedjur och snutte till lillen.. Imorgon åker nya tandborstar, deo, nå form av godis/energi givande under förlossningen. Ska packa surfplattan med laddaren och nappar till lillen.. Just nu kommer jag inte på mer.. Ska checka min lista imorgon.. OM om om om vi av någon anledning blir kvar på bb så får A åka hem och hämta om vi glömmer eller saknar nåt. Nu ska jag goa in mig brevid min älskling och sova äntligen :))

Dag 6

Idag har jag gått över 6 dagar. Nu känns det ganska så jobbigt, väldigt tungt! Det känns som att jag samlar på mig ungefär 30kg betong per dag :P Var hos bm idag, lyssnade på hjärtat, mätte magen och kollade blodtryck. Allt var kanon! Skönast av allt, det var det SISTA bm besöket, så nästa gång ska jag dit på efter-kontroll och då är bebisen ute :) Så om något inte händer innan fredag så ska jag då ringa för att få komma och kolla bebis och mig, sen får jag den tid den 23:e augusti för att bli igångsatt, och de är ju på min födelsedag! Så om han/hon kommer då så blir det ju lätt den bästa födelsedagen för mig, men kommer han/hon dagen efter så blir det bara en plågsam, födelsedag ;) Hur som helst så kommer jag att vara glad att få ut den lilla varelsen, kändes helt sjukt när jag ringde Andreaz och sa att senast på fredag nästa vecka blir du pappa. Känns ju fortfarande så overkligt :) Nu ska jag ta tag i bb-väskan, haha jag tjatar om den jämt men de blir liksom aldrig av att jag fixar klart den.. Men nu måste jag göra det! :)

 

Mina svullna fötter kommer jag inte att sakna!

 

Magen 6 dagar över tiden. Vecka 41.

 

6 långa dagar över tiden!!

 

Men snart så får jag pussa och krama på min älskade barn!! (v41)


Hero ♥

Kan fortfarande inte förstå att du inte finns med oss längre, våran fina Hero.
Men vi kommer alltid att älska och minnas dig våran galna hund 
 
Jag och Hero för 11 år sen 
 

Kvällen

Ligger i sängen och kollar på OS.. Skit tråkigt för jag kollar aldrig på de, men det är ju bara skit på tv så Andreaz fick fjärrkontrollen! Ludde ligger vid fotendan och ser nöjd ut efter sin kvällspromenad med husse :) Och ikväll har Andreaz hockey träning vart för första gången på några månader, så han lär ju ha träningsvärk imorgon :P Nu ska jag ta och läsa om förlossningar och andra skräckhistorier, gäller att vara förberedd. Sen ska jag somna brevid min andra hälft! Godnatt!!

dag 4

Vaknade jätte sent idag, skönt!!! Har hunnit med en tvätt och surrat lite med mamma i telefonen, pratade mest om Hero. Känns så konstigt att han är borta. Han har ju alltid vart med och va en del av våran familj så det är en stor sorg att han är borta.

Nu ska jag väl ta tag i dagen, finns lite att göra.. Packa klart bb väskan tillexempel! Idag har jag gått över 4 dagar.. Så hoppas den lilla bestämmer sig för att komma ut snart!!

jobbig dag!

Fredag den 10:e aug fick våran fyrbente familjemedlem somna in efter många, många år hos oss. Våran älskade Hero, vila i frid, det kommer att vara tomt utan dig. Ingen som snor barnens saker på gården, ingen lurvig liten sak som kommer och välkomnar en när man hälsar på. Du kommer alltid finnas i våra hjärtan <3

Hero <3

idag har det vart ganska lugnt. har setat på soffan och väntat på min tröga sambo i hundra år. sen åkte vi till sala för att hämta nå papper till pappaledigheten. 
 
och så ringde mamma för att tala om att Hero är dålig. en sköterska hos vetrinären sa till mamma att Hero hade kennelhostan, som är ofarlig och går över snabbt utan att man gör något. men  idag ringde mamma vetrinären för Hero var så orkeslös och då sa hon att det inte är kennelhosta till mamma eftersom att gammla hundar inte brukar få det och han har vart dålig i 3 veckor nu  och hostan skulle vart borta långt innan om det hade vart den..  jävla sköterska ska fan inte yttra sig om hon inte kan!! 
iaf så fick Hero tid hos vetrinären i enköping eftersom det var fullbokat i Västerås idag, dom  kunde inte se vad ssom var fel förutom något med lungor och  hjärtat .. så då fick dom åka till strömsholm, mamma  och pappa  är där just nu med hero och väntar fortfarande på svar. dom ville inte söva honom på röntgen eftersom att han var så dålig, och han var så duktig som låg blixt still på rygg, sida och mage, till och med vetrinären var imponerad av han :)
men hoppas våran kille mår bra och får komma hem, han är ju en del av familjen. så nu är det bara vänta på att  mamma eller pappa ringer och talar  om vad som händer.. <3 

dagen.

Haft en jätte rolig kväll hos mina föräldrar med dom och mina syskon. Fast Viktor va bara med en liten stund men det är alltid nåt ;) Ludde var nöjd som fick busa med Hero, sen fick han sitta ensam i hallen resten av kvällen som lite träning -att man överlever faktiskt att vara utan mig i några timmar..
Förr eller senare ska han lära sig, han har redan gjort stora framsteg :)
Tyckte tidigare under dagen att min bebis vart ovanligt lugn, så jag ringde till förlossningen och fick en tid att komma och lugna mina nerver. Bebisen mådde toppen, dom gjorde UL och konstaterade att bebisen är normalstor och verkar må bra. Jag fick också en remsa så dom kollade hjärtljud och kollade värka, allt var bra så skönt så!! Man blir ju lite nojig, inte så lite heller men det är skönt att man får hjälp iaf :) dock ångrar jag mitt besök på förlossningen pga alla skrik, och det kom inte från bebisarna.. Haha, så lite rädd är jag nog ;) nej nu ska jag sova och drömma mardrömmar kanske :P

dag 1..

Idag har jag gått över en dag. De är väntat så jag är inte förvånad..Idag ska jag hem till mamma och pappa, jag, min syster och mamma ska ha tjejkväll och äta kräftor, räkor och grilla. Ska bli jätte kul, synd bara för mig att det inte blir någon brieost. Nu ska jag lägga mig brevid Ludde som sover som en stock brevid mig! Klockan är ju bara 6.30 så jag ska vila mig lite innan det är dags att gå upp på riktigt ;)

Onsdag!!

Idag har jag hunnit med så mycket!! Städat hela lägenheten, tvättat, hängt tvätt, vart ut med Ludde.. Och så kom syster och hennes familj över på fika på kvällen :) Och för framtida funderingar så kommer jag att skriva både här och på facebook när bebisen kommer, så jag kommer liksom inte glömma bort att nämna den lilla detaljen att vi blivit föräldrar. Så man behöver inte fråga gång på gång "har du fått än?" eller "den borde väl komma nu?" för alla gör det och det är bara fett DRYGT för jag är väl medveten om att den finns kvar i min mage. Och jag som ville slå folk som sa "oj, va stor mage" eller "är du säker på att det bara är en?".. Tycker nog det här är värre :P

BF

Idag är dagen som jag och Andreaz väntat på i 9 månader, den beräknade förlossningsdagen.
Tror tyvärr att det kommer dröja ytterligare, men inom 2 veckor så har vi iaf fått våran lilla skatt <3
Nu ska jag "njuta" av att vara barnfri, sova när jag vill, duscha när jag vill och kolla på tv ostört ;) Ja men passa på helt enkelt medan jag kan ;) Ska fixa lite hemma också, bilder kommer sen :)

1 Dag kvar till BF

Kom ganska så precis hem från bm, allt var bra. Mitt blodtryck var som vanligt igen tack vare all vila, så det ska jag fortsätta med :) Bebisen är nu fixerad och ligger redo, så vi får se när det blir dax.. Hjärtlujden på bebisen var också jätte bra! Skönt :)
På vägen hem så gick jag in på djur affären för att köpa lite tugg till Ludde, det vart några ben och ett gosedjur som han vart så förtjust i!! Så nu springer han runtr här hemme super nöjd med sina grejer ;)
 
Gosedjuret gjorde succé :)
 
Och så skulle vi välja ETT av hundbenen, jobbigt...
 
Med ett leénde på läpparna så kom vi fram till ett ben..
 
Det var ett svårt val...
 
Ett klokt beslut tyckte Ludde ;)

Trött!

Imorgon är bebisen beräknad att komma. Tror väl att vi kommer få vänta mer än så tyvärr.. Men max två veckor till :)
Jag sover ig igenom mina dagar känns det som. Inte så mycket jag orkar med iaf, men energin kommer snart tillbaka :)
Nu ska jag ta ut Ludde på en liten sväng, in och laga mat och sen iväg till barnmorskan och kolla hur det står till med den lille :)

söndag

Direkt efter våran sena frukost åkte vi till åsbyn med mamma, syster och hennes familj.efter det åkte vi till lustigkulla-grillen och åt ute i det härliga vädret. Sen åkte vi vidare till strömsholm och klappade hästarna, och herregud vad jag saknar att rida och ha häst!! Någon gång i framtiden kanske, just nu är det ganska mycket med hund och barn så det räcker :). Efter stallet åkte vi till Strömsholms slott, tanken var att vi skulle ha picknick, men jag fick så förbannat ont så att jag, Andreaz och Ludde åkte hem. Och väl hemma tog det inte lång tid innan jag somnade. Blev bortskämd av A med god hemmagjord potatismos och qourn filé. Nu sitter vi utslagna på soffan, jag har ont då och då, kollar på The ugly truth och hoppas på att bebisen bestämmer sig för att komma.. Men det känns långt bort...

Ordning och reda!

Idag har jag vart som ett litet barn, pysslat och fixat. Så himla kul, synd att jag inte orkar så mycket bara. Men snart ska nog energin vara tillbaka som vanligt igen :)
 
Har fixat i bebisens rum, kladdade lite på en tom tavla jag hade och fixa lite annat :) 
Ska fixa resten av bebisens rum och lägga upp bilder sen..
 
 
 
Gjorde iordning en liten hörna av vardagsrummet också :)

Pyssel dag!

Idag har jag kämpat som ett djur! Fast för en icke gravid är det snabbt gjort ;) Jag har målat om vårat tråkiga och fula skötbord, så har jag skrivit lite på det och sytt upp tyg och tapetserat botten. Så den vart pimpad helt enkelt och det vart ju betydligt bättre än innan :)
 
 
FÖRE - sjukt fult och tråkigt!!
 
SNART KLART.....
 
 
EFTER - Lite roligare än innan..
 
 

snart..

Ligger i sängen med en sovande Andreaz bakom mig som kramar om mig. Jag tröttar ut mig själv med telefonen, bebis-sparkar och lite värkar. Va glad jag skulle bli om jag vsknar inatt av att jag har riktiga värkar, det vore så underbart! Innan vi sa godnatt här hemma så låg vi i sängen en stund och pratade om hur vi var när vi va små, om skolan och kalas. Alltid så mysigt att prata och planera med min man :) nej nu ska jag väl försöka somna innan snarkningarna drar igång brevid mig här ;)

Välkommen ut ?

Basketboll eller vattenmelon? Nej, gravidmage prydd med bristningar. 
Dags att punktera den tycker jag iaf, men det är den lilla som bestämmer..
 

Torsdagens bilder!

FRÅN IGÅR. Mamma och pappas hund Hero (Luddes bäste vän) och Ludde i egen hög hund.
 
Ludde har modevisning här hemma. Sten cool.
 
Ludde och Hero fullt upptagna i en brottnings match.
 
Lillen vinner..
 
Och så här trött blir man efter en lekträff med Hero.

..

Sista plugget idag!! Sjukt skönt! Så nu får jag vara ledig från de ett tag. Har två kurser till i höst som jag vill läsa, sen är jag helt klar med att plugga upp betygen. Verkar inte bli nån bebis idag heller.. Får väl se när han/hon tänker dyka upp :) På onsdag är det beräknat iaf så vi får väl se hut punktlig han/hon är ;)
Nej ush nu ska jah plugga klart det sista innan andreaz kommer hem hade jag tänkt :)

4 dagar

4 dagar kvar till bf nu, hoppas på bebis nästa vecka för då hinner jag med lite innan ;) idag va jag hos mamma och hade det bra, malin och felicia kom också vilket alltid är så kul!! Och felicia har ju verkligrn blivit en underbar liten bestämd dam, världens goaste tjej som får mig så glad prrcis som dom andra tre underbara :) och snart får vi våran lilla, dka bli spännande att se vad det är för liten person. Ludde och Hero har sprungit som galningar, inget ovanligt!! Skönt att Ludde får göra av med lite energi eftersom att jag inte orkar med mycket alls, men de blir det ändring på snart :) han är förövrigt väldigt fäst vid mig och har vart de i nån dag nu, vanligtvis brukar han ju alltid va hos mig men nu är han extrem. Han går efter mig vart jag än går, till och med om jag flyttar mig en halv meter så är han efter och goar in sig vid mina ben. Och han tassar efter mig på natten när jag ska kissa och kollar så jag kommer tillbaks. Och tidigare ikväll kura han ihop sig hos mig och borrar in huvudet nästsn som att han ska gömma sig för något och moffar och låter.. Irriterande men endå lite gulligt :P mamma kom på att han kanske känner att nåt inte är som det ska med mig för att bebisen är på g, och därav hans konstiga beteénde, djur kan ju känna konstiga saker så jag hoppas att bebisen ska komma :)) när jag kom hrm från msmma på kvällen så har andreaz städat hela lägenheten, dammsugit moppat tvöttat skurat spisen, jaa allt! Så undrrbart, blev så glad för det min underbara <3 jag skriver från min mobil så därför alla bokstäver inte riktigt stämmer :P

mm

Idag har vart en låååång dag!! Pluggat massor, tvättat, underhållit hund, vilat, skällt ut alla jävla kaxiga tattarungar som leker på parkeringen där dom krossar glas och förstör! Usch va folk kan få mig galen, och så är jag ju lättretlig nu :P folk som ska tala om, lägga sig i och hålla på och kladda är bland det värsta jag vet, då får hag räkna till 10 i mitt huvud.. Aja, folk är jobbiga helt enkelt punkt slut!
Andreaz gjorde jätte god mat till oss ikväll, friterade räkor, ris och sötsur sås, sjukt gott!! Nej nu ska jag försöka sova och hoppas på att bebisen snart vill komma!!

Plugg!

Snart klar med engelska C kursen.. FYFAN de är nog de värsta jag gjort.. men men snart slut! Har pluggat klart för idag iaf... Nu ska jag lägga min energi på mat, städa och kanske måla skötbord :)))

Och imorgon ska jag hem till mamma och så ska Felicia och Malin dit!! :))))

1aug

Vaknade tidigt när Andreaz åkte till jobbet. Låg i sängen och kollade på rachel ray och så vart jag typ as hungrig så det va bara gå upp och fixa mackor och nyponsoppa, fint de! ;) insåg också nu att det är augusti, och det är ju både min och bebisens månad! Om jag skulle gå över mina två veckor (vilket jag inte hoppas) så kan faktiskt bebisen komma på min födelsedag, 23:e aug, men jag hoppas att bebisen hade tänkt sig lite tidigare :). idag ska jag plugga, det suger men måste göras.. Sen ska jag packa klart bb väskan, eller iallafall se vad som finns i den om det är nåt annat jag vill ha med. Hoppas allt går bra och att jag slipper bb!! Det skulle vara skönt att få komma hem på en gång, skulle det inte vara nåt speciellt så finns det ingen anledning för mig att vara där, varför skulle jag då frivilligt välja att sitta isolerad i ett litet rum utan tv på ett sjukhus och förmodligen dessutom dela rum med någon annan och kanske utan Andreaz? Nej, det är ju skönt att jag bestämmer! Allt kan jag göra hemma, det må vara mitt första barn, men inget konstigt eller främnande för mig förutom att det är mitt eget barn.
Jag undrar när den lilla hade tänkt att komma?! Och om det är en tjej eller kille? Jag är ju förbannat nyfiken.
Kom på att jag ska måla skötbordet också, får se om jag orkar idag eller om Andreaz gör det :)det är ju trä-färgat nu och jag vill ha det grå/vit målat. Och just nu så ska jag lägga mig och vila lite :)

RSS 2.0