Idag är det söndag!

I morse åkte jag iväg til ica maxi för att handla lite till kvällsmaten och handla min älskade frukost!
Min man är iväg med Frederic och tatuerar sig, så jag och Ludde åker med mamma, syster och alla barn till pappas konstutställning :) Istället för blommor så har jag köpt pappas absoluta favoriter, BILAR, godiset alltså. Och hembakta bullar, de kommer nog att uppskattas mer :)
Ikväll blir en mycket lugn myskväll i soffan med Andreaz och kolla på tv :) Ska bli så skönt!
De är ju märkligt hur man plötsligt försvinner från jordens yta när man blir gravid, väljer man att skaffa barn så "väljer" man automatiskt bort sina vänner, eller blir bortvald? Man blir i alla fall aldrig medräknad. Jag är gravid, jag ligger inte i koma. Jag kan ta mig ur lägenheten och göra massor med saker enda fram till augusti, inte direkt så att jag plötsligt fått både armar, ben och huvud kapat! Det verkar som att jag skulle ha fått en dödlig sjukdom som smittar eller nåt liknande.. De är ju nu precis innan bebisen kommer jag vill göra OCH vara med på saker som jag inte kommer kunna göra på ett tag. Sjukt besviken är jag i alla fall!

irriterad..

Idag är alla mina härliga hormoner på krigsstigen. Känner hur jag riktigt nästan hatar allt och alla idag, riktigt härligt faktiskt ;) Fast jag har ju min trogna vän Ludde som alltid får mig på bra humör, eller ja nästan alltid.
Jag befinner mig nu i den 25:e graviditets veckan, 6:e månaden. 61,4% av min graviditet har passerat och bebisen beräknas komma om 108 dagar.

Bebis

Bebisen väger omkring 800 g och är ungefär 22 cm lång mellan huvud och stjärt. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre.

Du

Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning.

 

 

Magen växer på som den ska, tror bilden är från förra veckan (v24)


Freeedag!

I morse, eller ja för två timmar sedan ungefär så körde jag min älskade sambo till jobbet, efter de så åkte jag till maxi för att köpa frukost, men väl där inne så kände jag för en tonfiskbaugette så det fick bli brynolf. Fint som fan va de! :)
Så nu har jag bäddat ner mig i soffan och kollar på vakna med the voice, så ska jag plugga lite :)
Ludde ligger brevid mig helt utslagen, han är nog lite morgon trött ;)

god morgon onsdag!

klockan är nu 06.45 och jag och Ludde har redan vart ut på hans första toalettbesök för dagen. Vi har också båda två smällt i oss frukost, just nu ligger vi i varsin säng och kollar på vakna med the voice ;)
idag står lite plugg på schemat och en långpromenad med hunden.
nu ska jag kolla vidare på tvn här :)

Lördag!

Igår va jag och Pernilla och köpte babygym och skötbord. Hittade super fina på blocket för 100:- /st, precis samma som jag hittade på Toysurus och ikea för 599:- och 299:-. Jag har ju blivit en blocket nörd, så jag är inne varje dag och kollar efter saker. Så länge det går att tvätta, är helt, rent och fräscht så är ju blocket toppen! Så nu håller jag på och river halva vardagsrummet här hemma. Tanken är att ha en babyhörna, så jag har delat av rummet så bebisen får en egen liten del. Eftersom att vi inte hittar någon lägenhet så får vi nog bo här i kanske 1 år till, inte för att det gör något egentligen. En bebis tar ju inte så mycket plats i början.. Men vi letar efter större för fullt. Men just nu så har vi våran lilla 2:a och då försöker jag komma på lite lösningar så att de ska funka bra som det är. Andreaz tycker att jag ska ha så bråttom med allt och tycker jag är knäpp som håller på redan nu, men tiden går faktiskt så himla fort. Och jag tycker att det känns skönt att ta lite vartefter så att man slipper panik fixa och handla allt sista veckan. Och jag tror endå att han tycker det är ganska skönt att jag håller på och fixar här hemma :) Jag ska försöka hinna klart idag så ska jag ta kort och lägga upp här.
I onsdags va jag hos barnmorskan på kontroll. Tog lite blodprover, trots att jag har ätit järntabletter sedan vecka 12 ungefär så va järnvärdena för låga så det blir dubbla tabletter nu för mig, eftersom att bebisen tar allt mitt blod. Sen så mätte hon magen, och den växte som den skulle 23 cm va den tydligen ;) Och hjärt ljuden fick jag lyssna på, underbart! :) Och han gör volter, sparkar och har sig i magen <3

Plugg?

Hur kunde jag bli så trött? Tanken va att jag skulle plugga klart de sista och lämna in idag, MEN jag hoppar de.. Är endå helg, så jag tar det imorgon. Plus att jag ska spela in när jag pratar engelska med mig själv och min sambo och jag är ju så mogna att vi inte klarar av de. Han gör miner och jag skulle bara skratta.. Så jag tar de imorgon när han är på elmia :P Vila nu tror jag..
Bebis i vecka 23 som jag är i nu

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.


Ungefär så här ska han se ut nu :-)


Hem, ljuva LILLA hem

Jag vill ha en 3a på gryta med uteplats. Längtar som fan efter de!
Men så länge får vi göra plats här hemma för våran nya familjemedlem :-)




RSS 2.0