liten uppdatering

Idag va jag hos bm. Blodtrycket var som sist, alltså lite för högt. Så bm gav mig strikta order på vila och lugn och ro så det får bli så helt enkelt, Andreaz är bra på att ta hand om mig <3
Så hela kvällen har jag tagit det lugnt på soffan och så legat i badet medans Andreaz lagat mat och fixat. Nu ligger vi i sängen och ska sova till csi som är på tv. Kännrr sv gymnastiken innifrån magen och onda förvärkar. Så varje gång jag får ont hoppas jag att de är på g ;) har dom senaste dagarna fått ont i höfterna som resulterar i att jag kan gå/stå ungefär 5-10 min sen får jag piss ont!! Men bm sa att det är ju sånt tryck nu så det var inte konstigt.. Tur är att det går över :) fick också efter lite tjat från bm ställa mig på vågen för första gången på 8 månader, jag blundade och sa att jag inte ville veta. Men nyfiken som jag är började jag ställa massa frågor, är det jätte jätte mycket jag gått upp? Är det mer än 40 kg?? Haha, som tur va sa bm att det absolut inte var i närheten och då bad jag om att få veta. Var ju mycket mycket mindre än jag trott tack o lov så nu är jag glad att jag vägde mig! Och så sa hon det att väldigt mycket är vätska då det känns bra :) längtar tills bebisen vill komma!!! <3

kan inte sova..

Jag har ett sågverk brevid mig i sängen(snarkande sambo). Ludde har lagt sig i sin säng under spjälsängen som är hans nya, trygga favorit plats :)imorgon ska jag tillbaka till bm och bla kolla blodtrycket som hade gått upp lite sist, ksn ju i värsta fall tyda på havandedkapsförgiftning vilket vi får hoppas att det inte är! Annars har jag googlat att blodtrycket kan stiga innan de är dags så de kan vi ju hoppas på ;) smärtsamma (mer eller mindre) sammandragningar/förvärkar och även hårda slag innifrån, märks att de är trångt nu.. Magen är stor, ska bli spännande (skräckinjagande) att de hur den ser ut efter förlossningen, gravidmage iyan bebis typ, drn görsvinner ju liksom inte direkt tyvärr ;).Men vem fan bryr sig när man får träffa sitt underbara efterlngtade barn!? :) längtar!!! Neehe om jag ska ta och försöka sova, kände precis en liten hårtuss som goa in sig vid mina ben, alltså Ludde :) och bebisen blrjar härja då de är lika bra att somna innan det drar igång påriktigt ;)

8 dagar.

Herregud nu står då tiden still! 8 dagat kvar till bf, senast 23:e aug borde bebis vara här om jag går över 15 dagar.. Vilket jag inte hoppas!! Bebisen får gärna komma om några dagar :)

Snart

Idag har jag vart med linnea, de vart inget hos min syster så vi ska förmodligen dit imorgon. Och på dagen imorgon ska vi hem till morfar i e-tuna..
Men min dag har mest bjudit på förvärkar från helvettet, ska bli kul sen ;) snart är min bebis här!!!!undra när jag orkar få besök av alla våra familjer, min syster har iaf blivit lovad de första besöket.:)) det känns drygt tycker jag att få hem alla människor när jag förmodligen inte kommer vara på topp, fast inte min syster hon är ju endå jag fast i en annan kropp bara :)) många tankar som snurrar i mitt huvud men det blir nog bra.är iaf inte främmande för spädbarn som tur är, hoppas den vill komma snart <3

12 dagar kvar till bf

Idag är det 12 dagar kvar, bebis kan komma precis när som hellst nu och jag är inte nervös?? Fast de hinner jag kanske bli.. ;) Har skrivit ett förlossningsbrev nu om hur jag vill ha det och där jag också skrivit att Andreaz hela tiden ska vara med mig och om jag inte kan fatta egna beslut så ska han göra de åt mig, det känns jätte viktigt för mig eftersom att han känner mig bäst och jag litar på honom till tusen! Känns helt SJUKT att ens planera detta, men de är ju så nära nu, overkligt :) Ska bli så spännande, skönt och underbart att vi äntligen får träffa vårat lilla barn.
Jag va hos barnmorskan igår för kontroll, dom kommer ju allt tätare nu eftersom att det snart är dags, allt såg bra ut för bebis, men mitt blodtryck hade gått upp aningen så jag ska tillbaka på tisdag. Men bm sa de att om jag inte kommer på tisdag så vet hon varför, och jag hoppas att bebisen vill komma innan tisdag :D
Efter bm igår så va jag och Lina på erikslund och lunchade och shoppade. Hon ska ha barn 4 dagar efter oss så de är ju jätte kul! :) Jag fick världens förvärkar efter våran tumullta dag, endå gick vi som sengångare genom hela ikea :P På kvällen så kom Pernilla, Kajsa och Becca hem till mig. Andreaz va hemma hos min syster och Daniel för att grilla och döda getingar :P Jätte mysig att ha över tjejerna och få snacka lite skit :)
Nej nu ska jag plocka lite disk i köket och snart kommer mamma förbi med några gammla kartonger som jag glömt hemma hos domn för hundra år sen, spännande :))


Och Josefin, jag ska fin putsa lite hemma så ska du få bilder på lägenheten ;D

Gamla bilder

 
 
 
Håller på att rensa bilder på datorn, eftersom att jag har speciella vänner och själv är speciell så har vi ju inte haft annat än förbannat kul ihop! Och de kommer vi fortsätta ha även fast jag får barn, för hur "vuxen" jag än är så kommer jag då aldrig bli normal ;)

..

Ja nu är det 14 dagar kvar till beräknad förlossning, lika med att våran lilla bebis kan komma precis när som hellst! Så jag hoppas att den vill komma typ NU, eller i alla fall inom 2 veckor så är jag nöjd ;) Är så sinnessjukt trött nu!! Jag går upp ungefär vid 7 när Andreaz åker till jobbet, tar ut Ludde, går in och äter frukost och somnar på soffan och vaknar vi 11-12 ungefär. Sen går jag ut med lilleman igen, äter mat och poff så är klockan strax efter 16 och Andreaz är hemma och jag är helt slut! Hur kan det vara möjligt? Jag hoppas att de är ett litet tecken på att de är på g :)) Nu ska jag iaf försöka hinna klart lite plugg innan Andreaz kommer hem, plocka lite disk i köket och så mycket mer kommer jag nog inte orka.. Nu vill jag ha ut bebis!!!

lördag

Idag gjorde jag min syster ännu lite finare till hennes kompis bröllop. Lockade håret och sminkade henne, tog ett tag för jag ville ju sitta ner för magen är ju där och ivägen ;). Sen har jag o min man vart hemma och skruvat gardinstänger, fixat i barnrummet och så, vi har kommit en bra bit på vägen hrlt enkelt och de är så skönt :) imorgon så dka vi fortsätta och förhoppningsvis bli klara så vi kan slappna av innan lillskrutt kommer :)och våran hårboll kommer hem imorgon, han har sovit hos mina föräldrar så han slipper oss och vi slipper han i fyttkaoset :) och så har han vart lös ute typ hela dagen med hero så han har det så bra, fast de blir skönt att få hem mitt lilla yrväder :))

v37

Ligger i sängen helt utslagen och andreaz sover typ i ansiktet på mig. Har sprnderat hrla dagen med mamma, pappa, mina syskon, barnen, hundarna och våra karlar :) ludde och hero har verkligen gått loss. Har pratat bebis med syster och bedövning så nu har jag lite rekomendationer om de. Vill ju bara ha lustgas och morfin,så jag hoppas jag är tuff nog att hålla mig till de då ;) bebisen lever om som bara den, tjej eller kille, stark som fan verkar den va iaf! Har också kommt på att vi har mycket släkt och vänner, jag vill ju ta de så lugnt dom första två veckorna men när vi börja räkna går en vecka åt bara besök. Får se hur jag mår och hur vi känner helt enkelt :) nej fy fan nu somnar jag snart!! God natt!

snart bebis

Igår så kom Lisa och Johnny förbi med massor av kläder från norge, så himla bra tusen tack :)) efter de hoppade jag i badet medans Andreaz lagade mina efterlängtade pannbiffar med potatis! Som vanligt sjukt gott :) idag ska jag fixa lite hemma sen tar jag med mig min lilla hund till mamma och pappa på lek date med Hero, och jag får kramas med underbara brorsdotter Felicia :)
Och slutet av min graviditet börjar närma sig så att jag till och med är lite stressad, vet inte över vad riktigt.. Håller på att packa bb väskan, känns svårt att veta vad man ska ha med. Min syster säger att de blir mindre och mindre för varje barn :P jag kommer ju att packa för mycket som om vi skulle flytta dit. Men förhoppningsvis blir vistelsen där kort. Borta bra men hemma bäst helt enkelt, men så beror de ju på vad Andreaz känner också. Hur det än blir så blir det bra efter som att vi får vårat barn, bara vårat. Känns helt sjukt att säga så, tänker mer att de är ett lån men de är det ju verkligen inte :) känner mig mentalt förberedd iallafall. De är helt sjukt att jag om några veckor är mamma åt någon och Andreaz ska vara pappa. Känns overkligt :) är så glad att min syster är mammaledig samtidigt som jag och några kompisar så jag kan vara med dom ibland, eller jag är ganska säker på att min syster och jag kommer va ungefär jämt :))

hemma

Nu så har vi vart husvakt klart, så nu ska vi boa in oss i våran nya lägenhet. Även fast jag är ett sånt kontroll freak så har de vart ganska skönt att få komma bort från flytt kaoset, men nu har jag laddat batterierna lite så nu har jag lite ork. Har tvättat massor idag, va till bm, tvättat lite till och hängt tvätt, städat, skurat, diskat, haft besök av Bella och Pernilla. Så har jag vart ut med Ludde, hämtat Andreaz från jobbet, blivit avsläppt hemma utan nycklar så jag och Ludde fick fina sitta och vänta på att Andreaz skulle vända och komma med nycklarna. ;) Herregud fullt ös har det vart! Nu ska jag fortsätta med städning och plockning, hinna med en liten vila för de sa barnmorksan att jag borde bli bättre på. Så ska jag baka och laga mat, hänga mera tvätt... Jag vet inte vart min energi kom ifrån men det känns då inte som att jag är höggravid och ska föda om nån vecka.. :P Fruktansvärt skönt att jag känner för att plocka ia alla fall för jag blir ju så sjukt stressad av att leva i stök och kaos, de är inte alls nåt för mig. Ikväll blir de nog ganska tidigt, kolla på våra pinsamma kroppar i sängen med min andra halva, sen blir det sova sova sova! :)

Trött!

Klockan är 06.30 och jag har vart vaken i en timme ungefär.. Vi har vart ute i dingtuna och sovit så jag åkte med Andreaz hem när han skulle till jobbet. Så nu ligger jag och Ludde i sängen och ska fortsätta sova. Bebisen bökar och stökar i magen i vanlig ordning, och imorgon ska jag till bm, hoppas hon säger att den vill komma snart för då skulle jag bli så nöjd! Idag måste jag ta tag i hemmet, vi har ju inte fått ordning ordenkligt efter flytten jag blir ju så stressad av stök! De är det värsta jag vet och jag kan inte leva i oordning, och jag vill ju ta de lugnt när bebisen kommit så jag lär ju fixa allt nu.. Och jag och Andreaz låg vakna en stumd igår och pratade om förlossningen, herregud jag har ju ingen smidig ,man direkt, jag va inte så nervös innan men nu börjar jag bli de, hoppas han svimmar på förlossningen och slår sig efter de han skrämt upp mig med! :P men det blir ju bra hur som hellst, de är ju lite svårt att ta sig ur det liksom så de är bara gilla läget :P Men jag får väl ordna så Andreaz får en rejäl pungspark för varje värk jag får, så han också får känna sig delaktig ;) Nej nu är jag och bebis vrålhungriga så jag ska väl orka mig upp och fixa en macka innan vi somnar om :)

Över jäääst!

Är så TRÖTT, vill bara få sova utan att vakna av att vara kissnödig, ha sammandragningar eller sendrag. Och så alla besserwisser som då säger "ja, du kommer få vara vaken mer sen". Men jag är ju inte dum i huvudet och jag har ju tusen syskonbarn så jag tror att jag har koll. Men vilken lyx känns det som just nu att få vakna av bebis skrik och faktiskt kunna be Andreaz ta över, för just nu kan jag inte ge honom min klotmage med allt som tillkommer. Men nu är det bara jobbigt och inget annat, nu är jag klar med att vara gravid! Hellst vill jag sova hela dagen och min kropp är fylld av vätska som trycker på och gör ont och mina fingrar domnar i tid och otid. Onda förvärkar och sparkar, obehagliga samandragningar och trötthet, då är det inte lätt att vara glad och trevlig. Just nu är jag en bitter människa ungefär 80% av min vakna tid :P Nej, nu får bebis ta och komma så att jag får bli människa igen! Allt är ju klart för den lilla personen. Kläder tvättade och sorterade, sängen bäddad och allt finns hemma! Handsprit finns litervis av för dom besökare som får komma efter några dagar, och strängt pussförbud! Där är jag precis som min syster ;) Inga pussar och inga fingrar i bebismunnen. Får ha en genomgång med alla när dom kommer :P Ser så mycket fram emot dom två första veckorna, bara jag, Andreaz och bebisen :) Så ska vi ta en dag för besök också. Ska bli så spännande att få träffa den lilla människa vi skapat, de är ju bara våran de är ju helt sjukt <3 Har så mycket tankar och funderingar om hur det ska bli när bebisen är här, men hittils har jag inte ägnat en enda tanke till att jag och Andreaz inte kommer klara av de, som blöjbyten, bad, matning osv. Jag är extra glad nu att mina syskon har en miljon barn som jag har fått tränat på sen jag va 17 ;) Och Andreaz är helt fantastisk med den som vart någon vecka gammal till den som är 6 år, så han kan han också :)

Dålig uppdatering

Jag har inte haft tid eller ork till bloggen, men nu tänkte jag dra en lite snabb updatering. Vi har nu flyttat till våran 3:a.. Kärrningen som bodde innan oss lämnade lägenheten i det sämsta tänkbara skick, de va inte bara lite damm hon lämnat efter sig. Det var ingrodda matrester, skit, spy liknande fläckar i garderoben, allt var så äckligt att jag trodde nog aldrig att vi skulle få rent. Som tur är har vi underbara familjer som hjälpt oss med ALLT, utan dom hade vi aldrig blivit klara,, Det är ju mycket kvar, kartonger och sånt. Så ska vi göra en liten renovering i köket, men de tar vi när Andreaz orkar :) Nu är han i turkiet iaf med sin familj, jag är för gravid för att flyga och har valt att stanna hemma med våran hund och bara ta de lugnt. På torsdag kommer dom hem, känns som att Andreaz vart borta i hundra år och jag saknar honom så sjukt mycket! Tänk att en människa kan betyda så extremt mycket, ska iaf krama och pussa ihjäl honom när han kommer hem :) Om dagarna är jag i dingtuna och pysslar om djuren, sköter stället och tvättar bebiskläder. Och en del soffhäng blir det också. Ludde trivs och tycker dte är kul att få springa ute som han vill, han hettsar dock både katter och kaninen, men men :P Så har jag vart ute hos mamma och pappa nattetid och sovit eftersom att jag hade ordnat (trodde jag) med sovsällskap denhär veckan för länge sen, men här står jag ensam endå så eftersom att jag är höggravid vill jag inte vara ensam om det skulle hända något, så behöver jag kanske någon som hjälper mig att ringa åt mig eller köra mig, och sen så är jag ju rädd de ska jag ju inte hymla med ;) Men i en vecka så kan jag pendla, det funkar fint, så får katterna och kaninen vila från Ludde litegrann också :P Imorgon har jag massor att göra, har ordnat en liten överraskning tills min sambo kommer hem, även så ska jag fixa en grej till resten av dingtuna gänget imorgon :)) Och nu ska jag plugga, bläää... Men mamma hjälper mig så de går väl! :)
Näst sista natten utan andreaz, tur jag har så mycket att stå i nu så jag inte hinner med att känna efter att jag saknar honom. :)

RSS 2.0