vecka. 34

på söndag flyttar vi, ska bli så skönt. men så klart är det jobbigt, fast de går ju. jag är väldigt glad över alla snälla själar som hjälper oss, de är guld värt!
vi är nu inne i graviditets vecka 34 av 40, alltså 4- 8 veckor kvar tills vi får träffa den lilla person som ligger i magen. helt sjukt att vi ska bli föräldrar, jag kan verkligen inte förstå det.. känns hely sjukt fast på ett bra sätt :) hittills har jag tyckt att jag för evigt kommer vara gravid och att det är tusen år kvar, men nu är det så himla nära. måste köpa dom sista grejerna och tvätta alla  bebisens kläder OCH PACKA BB VÄSKAN, vilket känns helt sjukt eftersom  att det gör man ju när det är nära, och de är de ju nu :)))
bebisen lever verkligen rövare i magen, känns lite konstigt när magen plötsligt rör sig våldsamt, eller pekar åt ett håll ;) nu när jag snart är klar med att vara gravid så inser jag att jag har kunnat gjort mer än jag troddeatt jag skulle kunna och om  jag nu ska klaga som jag oftast gör till  min sambo så är det ju väldigt påfrestande nu, både för kropp  och huvud. orken finns knappt, jag svettas som en gris utan att det enns behöver vara varmt, jag är fylld med vätska, det kan man tydligast se på mina såkallade "smal"ben eller som  jag numera säger elefantben, även fötter och händer har svällt till mer än sin dubbla stl, det är lite obehagligt eftersom att det domnar lite till o från tackvare all vätska som förmodligen trycker på någon nerv.. ont i höfter och ryggen, sammandragningar, kännslan av att någon sliter isär bäcken benet eller va sjutton det heter :p och alla hormonerna , herregud till och med jag reagerar över hur arg jag blir för det minsta lilla, eller hur jag kan gråta över att tåfflan hamnar på fel fot. det är en härlig  liten hormon  karusell detta, ;) och som grädde på moset ska man sen få höra EXAKT samma sak från alla ojjj va stor du är, nu är det snart dags? är du säker på att de inte är två? när folk ställer dessa märkliga frågor vill jag hellst av allt spotta på dom, men de kan jag ju inte göra ;) men i mitt huvud där ingeb hör tänker jag nog ett och annat fult ord ;))så nu sista biten är förbannat dryg, samtidigt försöker jag "njuta" av de som är kvar, men det är inte alltid lätt.. lägtar efter mitt barn nu, och tänk när ,magen sjunker in lite efter förlossningen , va smal och smidig  jag kommer känna mig ;)

Vecka 33

Nu är vi inne i vecka 33, sjukt fort går det nu! Kan fortfarande inte fatta att vi kommer att sitta med våran bebis om några veckor.. :) Jag mår bra, men har ju mina stunder såklart ;) Fast nu är det så kort tid kvar så jag håller ut, längtar ju efter att få träffa vårt älskade barn<3
Magen växer på, börjar bli trött på folk som tycker att OJJ VA STOR MAGE ÄR DE BARA  EN?? Så känn dig träffad för jag är såå sjukt trött på de eviga tjatet om min mage, jag har den varje dag så jag veeeeeet.. Nu förstår jag att min syster va trött på alla mot slutet ;)
På söndag nästa vecka flyttar vi in i våran 3a på skallberget. Ska bli fruktansvärt skönt!! äntligen :D
Ungefär såhär ser bebisen tydligen ut nu :)

..

Idag är jag helt slut! Har legat i sängen nästan hela dagen... Ska i alla fall försöka hålla ögonen öppna och plugga nu.
Ikväll ska vi till bb och kolla på nå bildspel eller nåt, vet inte riktigt vad vi ska göra men det ska tydligen vara förberedande inför förlossningen så de är säkert bra :)
Snart flyttar vi, imorgon skriver vi nya kontrakt :) Vardagsrummet är så gott som packat och klart, halva hall och badrum klart.. Köket och förrådet är värst.. Men men de blir ju bra när de är klart. Pappa ska hjälpa mig att måla och tapetsera nya köket när andreaz är i turkiet. Lika bra att göra sånt när jag inte ska sova hemma eftersom att jag inte vill andas in starka lukter mer än nödvändigt när jag har bebisen i magen. Gardiner måste vi hitta också till barnrummet, har inte bestämt vilka färger jag vill ha än.. Men de ska jag bestämma när vi flyttat :)
Graviditeten börjar närma sig slutet TACK O LOV för de!! Är så trött på magen som är i vägen, förvärkarna, obehaget, illamåendet eftersom att någon i magen trycker upp all magsyra.. Mycket härligt ;)
Och svullnaden kommer jag garanterat INTE sakna. Och om de är en till som frågar om jag är säker på att jag inte har tvillingar i magen så kommer jag att ha ihjäl den människan!! Är så förbannat trött på folks komentarer, men oj va stor, är du säker på att det bara är en? MEN JA JÄVLA PUCKO DE ÄR VÄL KLART SOM FAAN JAG VET HUR MÅNGA BARN JAG BÄR PÅ. Idioter! Men, andas o räkna till 10 så blir de bra ;) Är väldigt lättretlig nuförtiden, vanligtvis har jag en kort stubin och en demons humör, men nu när jag är gravid är de 10 gånger värre. Till och med jag upplever det lite jobbigt att jag blir ursinnig för de mesta :P
Nej fy, nu vill jag ha min lilla bebis!! <3
Och imorgon har vi förresten vart förlovade i 4 månader ;) fast ringer ligger på mitt sängbort för mina fettofingrar är fulla i vätska så ringen kommer inte på :P

måndag tisdag

igår när andreaz kom hem från jobbet så överraskade han mig med en surfplatta som han vart och köpt på mediamarkt. underbar sambo jag har <3
inte nog med de så blev jag ännu mera bortskämd när jag och linnea åt kvällsmat på subway, då hade hon köpt pingu spjälskydd, snuttefilt och bäddset. så himla fint, och underbara vän jag har också <3
idag har jag också vart med linnea, hon kom hem till mig och hjälpte mig att plocka ner gardiner och så åt vi lunch, fiskpinnar o potatis. såklart hann vi med fika och film också ;) nästa vecka så flyttar vi, så packningen här hemma är i full gång. längtar tills jag får packa upp alla bebis grejer. ska bli så skönt att få bo större nu när vi blir tre stycken.
jag går snart in i vecka 32 av 40, ska bli så skönt att slippa magen och äntligen få träffa vårat lilla mirakel. det är kämpigt att vara gravid nu på slutet, så jag välkomnar förlossningen med öppna armar ;) och att sen få komma igång med träning är något jagverkligen saknar!!
nu ska jag äta sen blir det garanterat sängen :))

vecka 31

Nu är lill grisen hemma igen efter 6 långa timmar på djurkliniken.
Ludde fick göra undersökning Behandling, narkos, smärtlindring, röntgen, tandröntgen, tandåtgärd och rotfyllning pga bettfel.
Känns jätte skönt att han fick göra allt så att han inte har en ond mun längre. Han hade två stycken mjölktänder som satt kvar, vilket var jätte ovanligt. Så har han för en längre tid sedan haft av två framtänder som vetrinären tog ut permanent under operationen. Dom rotfyllde hans "huggtand" och skrapade massa tandsten.
Jag bad ju även om att dom skulle runtga hans framben, vetrinären såg inget på bilderna som hon tyckte va konstigt. Men två specialister skulle kolla och se vad dom tyckte och höra av sig om det var något fel. Så håll tummarna för att våran kotte!!
Förutom allt som handlat om Ludde idag så kliver vi in i vecka 32, vilket innebär att det är 8 veckor kvar till bf. Men lillskrutten i magen kan titta ut om 6 eller 10 veckor också :).
Man både ser och känner så himla tydligt hur han/hon sparkar och rör sig. Nu är de så starkt att jag nästan blir lite störd av de ibland, men de är så mysigt endå <3
Mina rädslor inför förlossningen är inte så farliga längre.. Nu känner jag mera att jag vill träffa mitt barn, bli av med magen, all vätska, kunna röra mig normalt, inte bli arg som ett bi för minsta lilla. Tror att Andreaz är gladast av alla när hormonerna väl är borta ;) Men båda känner framför allt att vi vill pussa på och hålla i vårat barn, se vad det blir för kön, hur han/hon ser ut och vem hon/han är lik.. Vi längtar <3

Ludde ♥

I morse va jag på Djurkliniken med Ludde eftersom att han tappade en tand för någon vecka sedan. Vetrinären va så himla bra och noggrann med lilla grisen:). Hon såg på en gång att allt inte står rätt till i munnen så att han skulle få stanna kvar i ca 6-7 timmar för att sövas så att dom kunde ta bort det onda och fixa munnen på honom. Han ska få ett helt nytt leénde eftersom att han hade en missbildning i munnen och några tänder som inte alls va som dom skulle. En mjölktand som satt kvar, lite rotfyllning, skrapa tandsten och slipning på dom små sockerbitarna. Så passar dom på att röntga hans lite krokiga framtass, så hoppas vi på att det inte visar något onormalt. Hoppas att klockan går fort så att jag får hämta han snart! Våran lilla Ludde ♥
Så sa vetrinären att om Ludde ade vart yngre så hade han fått tandställning, gud så gulligt!!;)
Tur att det finns vetrinärer eftersom att man själv inte har sån koll på hur det ska se ut. Men jag har oroat mig länge över hans lilla trut eftersom att han har så mycket tandsten och tuggar på ett konstigt vis som att han skulle ha ont.
Och vetrinären sa att han hade onormalt för mycket tandsten som bara gör massa skada. Och så ska vi dagligen borsta hans tänder härdan efter :). Och så hoppas vi på en lite friskare andedräkt nu också, eftersom att han luktat värren än döden tidigare ;).
Tur i oturen att han tappade tanden så att vi fick en tid på kliniken. Annars hade vi säkert inte fått träffa en tandspecialist som sett dels missbildningen han har, och allt annat som förmodligen gör ont. De är ju så svårt att veta om dom har ont eftersom att hundar, speciellt Jack Russell rasen, är så stryk tåliga och visar kanske inte så tydligt att något är på tok. Alla dessa tand och mun problem trodde vetrinären var kopplat till hans eviga nysande, fnysande och snorsprutande eftersom att ena "huggtanden" som satt konstigt på något vis var kopplad till nosen som gjorde att han fräser snor :P. Hur som hellst så ligger våran lilla kotte nersövd nu och får alla dessa problem åtgärdade. Och hans välmående är det aldra viktigaste för oss, och så håller vi alla tummar för att hans framben är som dom ska!! Vi vill ju inte att han ska få ont eller något! Klockan 15.00 tidigast får jag hämta honom, så jag kommer vara där exakt 15.00 och hämta min hårboll som kommer vara helt groggy. 

Söndag

Ludde har sovit borta inatt så an kom precis hem, så nu känns allt bra som vanligt  :)
Han har tydligen fått vara med i stallet idag också, han älskar ju hästar så han har säkert mått som en kung!
Dagen ar vart ganska seg idag, jag har städat ela lägenheten, lagat mat, förberett maten tills ikväll och nu ligger jag utslagen på soffan!! Har kollat på gamla bigbrother avsnitt också.
Och nu i sommar ska vi ha en klass återträff med irsta, Adam som har dragit igång de, mycket bra gjort :))
Så det ska bli jätte kul att träffa alla, speciellt Adam om jag ska favorisera :)


Ikväll är det bigbroter final som jag ska se! Hoppas på att Hanna J vinner, jag tycker att hon är så värd de.
Det finns liksom inget ont i henne. Jag har till och med varit så aktiv att jag ar röstat på henne :)
Så jag håller alla tummar för att hon tar em hela skiten och att den vidriga Marcel, Marcello och Snippan får en rejäl matförgiftning så dom får sitta på holken hela jävla veckan! Jennifer kan också få en dos av de eftersom att hon är så pinsam oc h totalt tömd på hjärnceller!

Och så är det min mage då.. Den växer och är stor, så stor att den är rejält ivägen!
Är dock nöjd att jag fortfarande klarar av att raka benen och allt.. Till och med nådde jag ner för fotbad, peeling och nagellacks målning :) Han/hon sparkar och rör på sig, rätt som de är så ser jag hur magen hoppar och har sig. Vecka 31 nu och de är helt galet att det faktiskt snart är dags! <3

Hoppas på flytt också, dröjer väl minst en vecka till innan vi får beskedet. Det så bli så skönt att få större och att bebisen får ett rum. Men de som ska bli mest skönt är att slippa våran äckliga granne som röker och snokar.
Men nu är jag ju snart mamma, så då tar vi de lilla lugna och hoppas på att få komma härifrån!
HEJS!!!

RSS 2.0