Ludde ♥

I morse va jag på Djurkliniken med Ludde eftersom att han tappade en tand för någon vecka sedan. Vetrinären va så himla bra och noggrann med lilla grisen:). Hon såg på en gång att allt inte står rätt till i munnen så att han skulle få stanna kvar i ca 6-7 timmar för att sövas så att dom kunde ta bort det onda och fixa munnen på honom. Han ska få ett helt nytt leénde eftersom att han hade en missbildning i munnen och några tänder som inte alls va som dom skulle. En mjölktand som satt kvar, lite rotfyllning, skrapa tandsten och slipning på dom små sockerbitarna. Så passar dom på att röntga hans lite krokiga framtass, så hoppas vi på att det inte visar något onormalt. Hoppas att klockan går fort så att jag får hämta han snart! Våran lilla Ludde ♥
Så sa vetrinären att om Ludde ade vart yngre så hade han fått tandställning, gud så gulligt!!;)
Tur att det finns vetrinärer eftersom att man själv inte har sån koll på hur det ska se ut. Men jag har oroat mig länge över hans lilla trut eftersom att han har så mycket tandsten och tuggar på ett konstigt vis som att han skulle ha ont.
Och vetrinären sa att han hade onormalt för mycket tandsten som bara gör massa skada. Och så ska vi dagligen borsta hans tänder härdan efter :). Och så hoppas vi på en lite friskare andedräkt nu också, eftersom att han luktat värren än döden tidigare ;).
Tur i oturen att han tappade tanden så att vi fick en tid på kliniken. Annars hade vi säkert inte fått träffa en tandspecialist som sett dels missbildningen han har, och allt annat som förmodligen gör ont. De är ju så svårt att veta om dom har ont eftersom att hundar, speciellt Jack Russell rasen, är så stryk tåliga och visar kanske inte så tydligt att något är på tok. Alla dessa tand och mun problem trodde vetrinären var kopplat till hans eviga nysande, fnysande och snorsprutande eftersom att ena "huggtanden" som satt konstigt på något vis var kopplad till nosen som gjorde att han fräser snor :P. Hur som hellst så ligger våran lilla kotte nersövd nu och får alla dessa problem åtgärdade. Och hans välmående är det aldra viktigaste för oss, och så håller vi alla tummar för att hans framben är som dom ska!! Vi vill ju inte att han ska få ont eller något! Klockan 15.00 tidigast får jag hämta honom, så jag kommer vara där exakt 15.00 och hämta min hårboll som kommer vara helt groggy. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0