GOTT


Köttfärspiroger

Fyllning
500 gram köttfärs
1 stor gul lök
1 dl ketchup
1 dl grädde
salt, peppar, vitlök, buljong, sweetchilisås
smör till stekning

Innan du gör fyllningen smular du 1 pkt jäst och tillsätter 100 gram margarin och 3 dl mjölk som är upphettat till 37 grader. Salta ( 1 krm) och knäck en äggvita i smeten. Tillsätt mjöl ( ca 9-10 dl) eller till degen släppt från bunken. Låt stå och jäsa medans du gör fyllningen. Kavla ut runda plattor av degen ( 10*10 cm) och lägg fyllning på ena sidan. Vik ihop dem och platta till kanterna med en gaffel.
Låt stå och jäsa ytterligare ett par minuter.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 12-15 minuter.





Krämig Cole Slaw
3 dl riven vitkål ( rives enklast med en osthyvel)
1 riven morot ( rivjärn)
2 msk majonnäs
2 msk apelsinjuice
2-3 krm senap ( vill du ha en starkare smak använder du Nisses sötstarka senap eller fransk Dijon)
1 krm salt
½ krm svarpeppar
Denna sallad är godast om den serveras dagen efter, när den fått stå och " gotta till sig" ett tag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0